Academia Moto

București

Bine ai venit în lumea motociclismului. Idealul nostru este ca tu să devii cel mai bun motociclist posibil.

Academia Moto este singura școală de șoferi din București care oferă atât cursuri pentru obținerea permisului categoria A, A1, A2, cât și cursuri de enduro pentru copii, deoarece noi credem că motociclismul este un sport de care ar trebui să se poată bucura toată lumea.

Academia Moto Bucuresti

Pentru majoritatea persoanelor, o motocicletă înseamnă un mod mai ieftin și mult mai rapid de a călători având în vedere traficul din ce în ce mai aglomerat, dar și un impact mai pozitiv asupra mediului. Pentru cealaltă categorie, motociclismul înseamnă un mod de a fi liber, de a petrece timp cu tine și de a scăpa de stres.

Daca nu ai mai condus niciodată o motocicletă, bine ai venit la această provocare. Este important ca tu să reușești să îți menții echilibrul pe o bicicletă pentru a putea învață mai ușor cum să conduci.

Dar nu te teme în cazul în care nu ai mai mers pe bicicletă, deoarece instructorii noștri își vor da silința pentru a te învață. ( cursuri de mers pe bicicleta gratuite )

În cadrul școlii vei dobândi atât abilitățile fizice, cât și psihice de care ai nevoie pentru a putea să te bucuri de plăcerea unei plimbări cu motocicletă. Școala noastră își propune educarea elevilor atât din punct de vedere teoretic, cât și practic .

Dacă deții permis de categorie, dar a trecut mult timp de când ai condus și îți este teamă, bine ai revenit. Cursurile noastre te vor ajuta să îți reinoiesti abilitățile de condus, pentru o siguranță în trafic sporită.

Dacă ai condus motociclete de offroad, în cadrul Academiei Moto vei învață strategii pentru condusul pe stradă și noțiuni de conducere preventivă.

Toti instructorii sunt autorizați și instruiți să te inițieze în acest sport, te vor ajuta cu primii pași și te vor susține până la terminarea cursurilor.

Siguranța înainte de toate, nu este un secret!

Vrem ca acest sport să fie unul sigur și distractiv pentru tine. Sigur deoarece există riscuri de care tu trebuie să fii conștient. Noi te ajutăm să înveți să devii responsabil și să eviți orice incident în trafic. Distractiv deoarece condusul unei motociclete este într-adevăr o plăcere.

"Nu ai nevoie de un terapeut dacă ai o motocicletă, orice motocicletă" - Dan Aykroyd

Desfășurarea cursurilor

Primul pas este înscrierea, se poate face online printr-o cerere, telefonic sau putem stabili o întâlnire. După ce am discutat detaliile înscrierii vom începe pregătirea teoretică unde profesorul îți va explica normele de conducere, legislația rutieră în vigoare, veți face teste iar la sfârșitul orelor veți da o simulare a examenului.

pregatire teoretica

Pregatirea practică constă în ședințe de poligon și ședințe de ieșit în trafic alături de instructor.

În poligon vom face pentru prima dată cunoștință cu motocicletă, învățăm comenzile, vorbim despre poziția corpului și facem exerciții de siguranță. Pe măsură ce evoluăm, exersăm exerciții specifice mersului pe 2 roți, exerciții pentru efectuarea traseului de examen (mers cu o mâna, jaloane, opturi, evitarea obstacolului).

În trafic, instructorul îți va explică poziționarea corectă pe bandă, deplasarea corectă, responsabilă și exerciții de siguranță pentru a putea evita evenimentele neprevazute.

Vom învață tehnicile de prim-ajutor ca martor sau ca implicat, vom înțelege necesitatea echipamentului, alegerea lui în funcție de motocicletă și anotimp și câteva informații legate de partea mecanică a unei motociclete.

Dupa terminarea pregătirii practice, elevii se pot înscrie la proba scrisă a examenului pentru obținerea categoriei A, având susținerea și suportul școlii.


Câteva detalii tehnice

Academia Moto, Academia Moto Junior și Academia de Instructori au fost înființate de Remus Enache.

Studii

 • Liceul Eugen Lovinescu - București
 • Academia de Sport – București
 • Facultatea de Drept – București
 • Master în Medierea conflictelor

Instructor auto-moto și profesor de legislație din 2015.

Remus Enache

De mic copil mi-a placut sportul, am făcut fotbal până la vârsta de 14 ani, jucând la 2 echipe de club, însă am "cochetat" cu multe sporturi, având un spirit de competiție și de curiozitate.

Mersul pe 2... mi-e greu să-mi amintesc de primele dăți, dar nu pot să uit prima bicicletă, care a fost adusă de tatăl meu într-un sac de cartofi, dragoste la prima vedere :)) .

Din câte mi s-a spus, în primul an am căzut de câteva ori și n-am mai vrut să mă urc pe ea decât în următorul an. De atunci nu era zi să nu fim împreună.

De motociclete am fost fascinat tot de mic copil; îmi amintesc că la auzul motorului fiind el scuter sau motocicletă aveam la propriu fluturi în stomac, deci pot spune că am fost mai întâi îndrăgostit de motoare nu de fete :)).

Pasiunea asta nu a venit chiar așa din neant, ambii bunici au avut motociclete, cel din partea tatălui chiar participând la concursuri de motocross.

 • Remus Enache

Academia Moto Recenzii Google
 • Recenzie Academia Moto Mathis Dory
  April 11, 2024

  Amazing experience, very good instructors, very professional. I really enjoyed learning with them and they propose lessons in English, much appreciate :)

 • Recenzie Academia Moto Dragos Cristian
  March 28, 2024

  Recomand cu mare drag oricui!

 • Recenzie Academia Moto Niko M.
  December 2, 2023

  O echipa minunata, o echipa rabdatoare, echipa potrivita pt mine! Va multumesc pt tot, a fost o experienta atat de placuta scoala de moto! Sunteti niste oameni profesionisti, dar in acelasi timp apropiati de oameni! Keep up the same wonderful job!

 • Vezi mai multe

Academia Moto

Explorează pasiunea de a conduce

Suntem încântați că ne-ai vizitat site-ul și te așteptăm cu nerăbdare la primul curs.
Credem că vei fi plăcut surprins de ușurința și accesibilitatea programelor noastre de conducere.
Sună-ne sau trimite un e-mail și fă primul pas spre a deveni un șofer bun!

Înscrie-te online

0742.140.712